Jún - júl 2007: Príprava materiálu

Po dĺĺĺĺĺĺĺhej prestávke, kedy sme čakali na materiál, peniaze a doriešenie administratívy sme sa v júli 2007 intenzívnejšie pustili do stavby. Starý dom sme mali plný Nobasilu, časť z neho sme museli uskladniť aj vonku. Za ním už vykukujú narezné KVH hranoly.

Funny story:

Nobasilu bolo naozaj obrovské kvantum, zapratal nám celý starý dom. Bol toho jeden celý kamión s návesom a jedno nákladné auto. Dovnútra sme ho z ulice dávali cez okná. Ten prach z minerálnej vlny je naozaj peklo. Sranda bola, že keď sme už každú chvíľu čakali príchod kamiónu, ozval sa nám šofér, že sa nezmestí pod železničný most na začiatku dediny. Musel to potom celé obísť obchádzkou asi 20 km a prísť z druhého konca dediny.

Poznámka:

KVH hranoly sú na realizáciu drevostavby veľmi dobrá voľba - používam ich na všetkých mojich drevostavbách. Drevo z píly sa im presnosťou a kvalitou nevyrovná, práca s nimi je omnoho jednoduchšia a rýchlejšia. Rozdiel je samozrejme aj medzi jednotlivými dodávateľmi KVH. Je smutné, že pri tom množstve lesov, ktoré na Slovensku máme, som takmer všetko drevo na konštrukciu aj obklad musel objednať z Rakúska.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára